Vai atceries, ka bērnībā vecmamma teica: “Ēd bietes – būs sārti vaigi!” Vecmammas ir jāklausa, jo bietes patiesi ir ar augstu uzturvērtību, un tās iesaka lietot asinsrites uzlabošanai. Bietes satur visas organismam nepieciešamās uzturvielas, un, salīdzinot ar citiem dārzeņiem, tām ir maz kaloriju, kā arī termiskās apstrādes laikā bietes nezaudē savu uzturvērtību. Regulāra biešu lietošana uzturā stiprina imunitāti, veicina sarkano asinsķermenīšu veidošanos, veicina asinsspiediena stabilizēšanos, stiprina zobus un kaulus, kā arī bietēs ir ļoti daudz antioksidantu, kam piemīt pretvēža iedarbība. Nevienam nav šaubu, ka bietes ir ļoti vērtīgs produkts, tomēr ikdienā mēs baidāmies eksperimentēt ar šo produktu un pieturamies pie pārbaudītām receptēm – siļķe kažokā, aukstā zupa, biešu zupa. Patiesībā bietes ir viens no tiem dārzeņiem, kas ļauj jebkurai saimniecei virtuvē izpausties, jo tās var izmantot gan svaigas, gan vārītas, skābētas, marinētas, ceptas un pat kaltētas. Arī uztura speciālisti atzīst, ka bietes un majonēze vai trekns krējums nebūs pats veiksmīgākais salikums, tādēļ aicinām būt radošiem virtuvē un izmēģināt jaunas receptes kopā ar Garīšiem.
Vai esi pamanījis, ka mūsu mājaslapā (receptes) ir ievietotas daudz jaunas idejas gardām maltītēm šajā vasarā? Vasara ir laiks, kad gribas kaut ko vieglu un veselīgu – biešu un krēmsiera uzkoda uz zaļā paklāja (https://garisi.lv/biesu-un-kremsiera-uzkoda-uz-zala-paklaja/) iederēsies gan dārza ballītēs, gan nesteidzīgos vīna vakaros kopā ar draudzenēm. Starp citu, pie vīna labi iederēsies arī marinēto biešu un burrata siera uzkoda (https://garisi.lv/uzkoda-burrata-marinetu-biesu-gultina/). Zemeņu laikā izaicinām ļauties jauniem garšu izaicinājumiem un izmēģināt vasaras salātus ar marinētām bietēm un zemenēm ( https://garisi.lv/vasaras-salati-ar-marinetam-bietem-un-zemenem/). Mēs zinām, ka salikums “zemenes un bietes” skan neierasti, bet varam apsolīt, ka tas neliks vilties! Ja vēlies pārsteigt ģimeni un draugus ar izsmalcinātu desertu, izmēģini biešu panna cotta (https://garisi.lv/panna-cotta-no-garisu-bietem/) – tu nepārklausījies, no bietēm patiesi var pagatavot gardu un uzturvielām bagātu saldo!
Mēs saprotam, ka ne visi ir gatavi šādiem garšu eksperimentiem, tādēļ esam padomājuši arī par tiem, kas uzticas pārbaudītām vērtībām – aukstā zupa ar avokado un ķiplokiem (https://garisi.lv/auksta-biesu-zupa-ar-avokado-un-kiploku/) un Garīšu gardais vinegrets (https://garisi.lv/garisu-gardais-vinegrets/) ies pie sirds tiem, kuri šovasar vēl nav gatavi garšu izaicinājumiem savā pusdienu šķīvī!
Biešu vārīšana aizņem ilgu laiku, tādēļ, lai taupītu savu laiku, iegādājies Garīšu bietes! Mūsu piedāvājumā ir gan svaigas, gan marinētas, gan tvaicētas bietes. Vasara ir pārāk īsa, lai tu to pavadītu virtuvē, vārot bietes, tādēļ mēs to esam izdarījuši tavā vietā – izvēlies savu brīvdienu recepti un pagatavo to ar Garīšu gardajām bietēm!
Un kāda būs tava šīs vasaras Garīšu garša? Ienāc un izvēlies www.garisi.lv!