Sautēti kāposti nepamatoti tiek uzskatīti par ēdienu, kas piestāv tikai aukstiem ziemas vakariem. Visticamāk, mums šāds priekšstats ir radies, jo agrāk kāposti tika skābēti rudenī un pavasarī skābēto kāpostu krājumi bija beigušies, tādēļ vajadzēja gaidīt jauno ražu, lai atkal rudenī varētu celt galdā mūsu nacionālo gardumu. Šobrīd veikalos gan skābēti, gan sautēti kāposti ir pieejami cauru gadu, tādēļ mēs varam tos likt galdā ne tikai Ziemassvētkos, bet arī Lieldienās, Jāņos un visās citās gada dienās. Bet – vai jūs zinājāt, ka skābētus kāpostus var pagatavot daudz un dažādos veidos – ne tikai zupās, salātos ar krējumu vai sautējot ar cauraudzīti, bet arī pīrādziņos, sacepumos un sautējumos?
Ja jums tiku iedotas 3 sastāvdaļas – kartupeļi, sautēti kāposti un žāvēta gaļa –, ko jūs pagatavotu vakariņās? Visticamāk, lielākā daļa atbildētu – vārītus kartupeļus un sautētus kāpostus. Ja vēlaties izmēģināt ko citādāku, pagatavojiet vakariņās Garīšu sautēto kāpostu un kartupeļu sacepumu ar gaļu – ātri un viegli pagatavojama maltīte steidzīgiem darba dienu vakariem.
Tiem, kuri savā uzturā nelieto gaļu, iesakām izmēģināt skābētu kāpostu un kartupeļu sacepumu Garīšu gaumē – jūs būsiet pārsteigti, cik gards ēdiens sanāks tikai no sešām vienkāršām sastāvdaļām, kas ir atrodamas ikviena latvieša ledusskapī. Bet, ja jūs nebaidāties no eksperimentiem virtuvē un jauniem garšu izaicinājumiem, garšīgais Garīšu sautējums ar kāpostiem, kartupeļiem un šampinjoniem būs īstā izvēle. Lai arī varētu šķist, ka sautēti kāposti, šampinjoni un žāvētas dzērvenes kopā skan dīvaini, jūs būsiet pārsteigti, kā šīs sastāvdaļas papildina viena otru (neliels firmas noslēpums – sautējums garšos vēl labāk, ja pasniegsiet to kopā ar lielu karoti krējuma, zaļumiem un klāt piekodīsiet rupjmaizes šķēli ar sviestu).
Lai salauztu visus stereotipus par sautētiem kāpostiem, izaicinām jūs pārsteigt savus Jāņu viesus un klasisko speķa pīrādziņu vietā pasniegt pīrādziņus, kas pildīti ar sautētiem kāpostiem. Jūs varat izmantot klasisko pīrādziņu mīklas recepti un ierasto pildījumu aizvietot ar sautētiem kāpostiem vai izmēģināt mūsu sautēto kāpostu pīrādziņu alus cienītajiem recepti. Kāposti tiek sautēti alū un cukurā, iegūstot gardu pildījumu pīrādziņiem. Labā ziņa visiem tiem, kuri ar kulināriju ir uz „jūs” – pīrādziņu gatavošanai tiek izmantota veikalos nopērkamā kārtainā mīkla, un receptē ir tikai 5 sastāvdaļas Apsolām, ka recepte izdosies pat tiem, kuri nemāk izcept karbonādi!
Apskati mūsu recepšu sadaļu un ļaujies garšu izaicinājumiem kopā ar Garīšiem!