Sautēti kāposti ar dārzeņiem un sēnēm

Ražotājs 2018
26. februāris, 2019
Garšīgā skābētu kāpostu zupa
13. marts, 2019

1 spainītis Garīšu sautētie kāposti 0.5 kg
400 ml vistas buljons
2 lieli kartupeļi
2 sīpoli
1 ķiploka daiviņa
1 sarkanā paprika
1 burkāns
Pētersīļi ar kātiem
12 šampinjoni
4 kūpinātas desiņas vai šķiņķis
Cūkgaļas speķis – pēc garšas.

Cūkgaļas speķi apcep, līdz pakūst tauki.  Taukos liek un cep sīki sagrieztus kartupeļus. Apcep uz lielas uguns. Pievieno sasmalcinātus sīpolus, burkānus un papriku. Kad dārzeņi apcepušies,  pievieno sagrieztus šampinjonus.  Pēc 5 minūtēm pievieno desiņas vai šķiņķi, smalki sakapātu ķiploku un pētersīļus. Apmaisa un pievieno sautētus kāpostus. Apmaisa, uzliek  vāku un samazina uguni līdz minimumam. Sautē apmēram vienu stundu,  ik pa laikam pievienojot buljonu.