Panna Cotta no Garīšu bietēm

Biešu un krēmsiera uzkoda uz zaļā paklāja
21. februāris, 2022
Uzkoda Burrata marinētu biešu gultiņā
22. februāris, 2022

Klasiskā Panna Cotta Garīšu izpildījumā.
Sastāvdaļas:

  • 150 g Garīšu tvaicēto biešu;
  • 150 ml saldā krējuma;
  • 100 g krēmsiera un grieķu jogurta;
  • 80 ml piena;
  • 50 g sviesta;
  • 2 olu dzeltenumi;
  • 2 ēdamkarotes medus;
  • 3 tējkarotes želatīna pulvera;
  • 1 ēdamkarote medus, vaniļas cukura, citrona sulas un nedaudz rīvētas miziņas;
  • dzērvenes, avenes rotāšanai.

Gatavo soli pa solim.

1. Bietes sagriez nelielos kubiņos, liec katliņā kopā ar saldo krējumu un pienu, vāri uz lēnas uguns 15-20 min.

2. Uzbriedini 1, 5 tējkarotes želatīnu, aplejot to ar ūdeni un ļaujot pastāvēt 5 min.

3. Biešu maisījumu sablendē līdz viendabīgai konsistencei, pievieno želatīnu un medu, kārtīgi samaisi.

4. Lej maisījumu traukos un liec ledusskapī uz 2 stundām.

5. Katlā izkausē sviestu kopā, pievieno citrona sulu un rīvētu miziņu.

6. Bļodā saputo olas dzeltenumu ar medu un lēnām pievieno citrona un sviesta maisījumu.

7. Pārlej visu atpakaļ katliņā un uz lēnās uguns uzkarsē, pastāvīgi maisot, līdz masa nedaudz sabiezē.

8. Uzbriedini 1, 5 tējkarotes želatīnu, aplejot to ar ūdeni un ļaujot pastāvēt 5 min.

9. Atdzesētai masai pievieno želantīnu.

10. Saputo krēmsieru ar grieķu jogurtu, pievieno sviesta – citronu masai un visu kārtīgi samaisi.

11. Liec iegūto krēmu uz biešu Panna Cotta kārtas, rotā ar ogām.

Mūsu ieteikums! Gardākam iznākumam vari Panna Cottas krēmam pievienot arī kanēli.