Lai pagatavotu 14 lielizmēra pildītas pankūkas ar malto gaļu un kāpostiem nepieciešams:
Pildījuma pagatavošanai nepieciešams:
Pagatavošana
1. Bļodā ber miltus, sāli, cukuru, pievieno olas un eļļu. Visas sastāvdaļas samaisa līdz veidojas mīklai līdzīga masa.
2. Masai pievieno pusi piena, tad atkal to samaisa, pievieno otru pusi piena, atkal samaisa, tad pievieno visu ūdeni un sakuļ viendabīgā, diezgan šķidrā mīklā.
3. Mīklu OBLIGĀTI atstāj nostāvēties 30 – 40 minūtes.
4. Tālāk seko pankūku cepšana. Sakarsē pannu, tajā izkausē nelielu daudzumu sviesta un pievieno pāris pilītes eļļas, tad uz pannas lej puskausiņu mīklas, to izlīdzinot pa pannu plānā kārtiņā.
5. Katru pankūku gatavo apmēram minūti no vienas puses, tad apgriež uz otru pusi un turpina gatavošanu vēl minūti.
6. Kamēr pagatavotā mīkla nostāvas, uz pannas sakarsētā eļļā apcep mazās daļiņās sagrieztu sīpolu, tad pievieno malto gaļu un, ik pa brīdim apmaisot, visas sastāvdaļas apcep zeltaini brūnas, tad iemaisa kūpinātās paprikas pulveri, maltus melnos piparus, sāli un izspiestas ķiploka daiviņas.
7. Pagatavoto pildījumu pārvieto bļodā un atstāj atdzist, tikmēr no jau nostāvējušās mīklas izcep 14 plānās pankūkas.
8. Kad maltā gaļa ir atdzisusi, tajā iemaisa sarīvētu sieru un sāk pankūku pildīšanu – uz galda novieto pankūku, katras pankūkas viducī liek 2 lielas ēdamkarotes ar pildījumu, pār to pārloka vienu malu, tad divas blakus esošās maliņas un visbeidzot arī pēdējo.
9. Pildītās pankūkas novieto ar locījuma vietām uz leju, tad, kad visas pankūkas ir salocītas un gatavas, tās vēlreiz no abām pusēm apcep tā, lai iekšpusē izkustu siers, un pasniedz ar skābo krējumu vai jeb ko citu.