Latvijas zivju zupa ar kausēto sieru

Kraukšķīgie kartupeļu plācenīši ar lasi un krējuma mērci
23. februāris, 2022
Garīšu kāpostu un pupiņu sautējums
23. februāris, 2022

Kad noķerts lielais loms, galdā jāceļ zupa, kuru novērtēs visi, kas nogaršos.

Sastāvdaļas:

Gatavo soli pa solim.

  1. Katlā ielej divus litrus ūdens, pievieno buljona kubiņu vai pagatavo divus litrus buljona.
  2. Kamēr tas vārās, sagriez ripiņās kāli.
  3. Līdakas fileju sadali mazākos gabaliņos, lai vēlāk pievienotu zupai.
  4. Buljonam liec klāt kāļus, vāri kamēr pusmīksti, tad pievieno kartupeļus un burkānus.
  5. Turpini vārīt 5 minūtes, pievienojot līdaku, kausēto sieru un sāli. Visu izmaisa un zupa ir gatava.

Mūsu ieteikums! Gardākam iznākumam zupu pasniedz ar svaigi kapātām dillēm un nelielu daudzumu skābā krējuma.