Kraukšķīgie kartupeļu plācenīši ar lasi un krējuma mērci

Burkānu un zaļo zirnīšu sautējums krējuma mērcē
23. februāris, 2022
Latvijas zivju zupa ar kausēto sieru
23. februāris, 2022

Krēmīgs, kraukšķīgs un sātīgi gards. Recepte, kas prasīs atkārtojumu!

Sastāvdaļas plācenīšiem:

Sastāvdaļas mērcei:

  • zaļumi (pētersīļi un zaļie sīpoli);
  • pusglāze majonēzes;
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma 20%;
  • 1 daiviņa ķiploka (smalki sarīvēta);
  • 1 laša fileja (sālīta vai kūpināta).

Gatavo soli pa solim.

  1. Aplej maizi ar pienu un izkausē sviestu.
  2. Smalki sagriez sīpolus apcep.
  3. Samaisi kartupeļus, sīpolus, izmērcēto maizi, olas, miltus, izkausēto sviestu.
  4. Veido plācenīšus, apviļājot tos miltos un cepot sakarsētā pannā, līdz tie zeltaini brūni.
  5. Gatavo mērci. Sasmalcinātus zaļumus sajauc ar majonēzi, skābo krējumu un smalki rīvēto ķiploku.
  6. Liec mērci uz kartupeļu plācenīša un uz tās novieto gabaliņu laša filejas.
  7. Dekorē ar zaļumiem un pasniedz, kamēr silts.

Mūsu ieteikums! Vēl gardākam iznākumam iesakām pievienot plācenīšu sastāvam nedaudz rīvēta siera. Tas dos papildu kraukšķīgumu!