Krēmīgs, kraukšķīgs un sātīgi gards. Recepte, kas prasīs atkārtojumu!
Sastāvdaļas plācenīšiem:
Sastāvdaļas mērcei:
- zaļumi (pētersīļi un zaļie sīpoli);
- pusglāze majonēzes;
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma 20%;
- 1 daiviņa ķiploka (smalki sarīvēta);
- 1 laša fileja (sālīta vai kūpināta).
Gatavo soli pa solim.
- Aplej maizi ar pienu un izkausē sviestu.
- Smalki sagriez sīpolus apcep.
- Samaisi kartupeļus, sīpolus, izmērcēto maizi, olas, miltus, izkausēto sviestu.
- Veido plācenīšus, apviļājot tos miltos un cepot sakarsētā pannā, līdz tie zeltaini brūni.
- Gatavo mērci. Sasmalcinātus zaļumus sajauc ar majonēzi, skābo krējumu un smalki rīvēto ķiploku.
- Liec mērci uz kartupeļu plācenīša un uz tās novieto gabaliņu laša filejas.
- Dekorē ar zaļumiem un pasniedz, kamēr silts.
Mūsu ieteikums! Vēl gardākam iznākumam iesakām pievienot plācenīšu sastāvam nedaudz rīvēta siera. Tas dos papildu kraukšķīgumu!