Kraukšīgie falafeli no Garīšu pelēkajiem zirņiem

Kraukšķīgie tako ar pupiņām un avokado mērci
23. februāris, 2022
Garīšu pelēko zirņu burgers
23. februāris, 2022

Kas gardi ēd, tas labi pazīst laimi!

Sastāvdaļas:

Gatavo soli pa solim.

  1. Sablenderē pelēkos zirņus un iegūto masu liec bļodā.
  2. Smalki sagriez sīpolus un liec uz pannas cepties, līdz tie zeltaini brūni. Ļauj sīpoliem atdzist un tad pievieno zirņiem.
  3. Pievieno visas pārējās sastāvdaļas, izņemot eļļu, un kārtīgi samīci ar rokām.
  4. Liec mīklu ledusskapī uz 30 minūtēm. Tad izveido mazas, valrieksta lieluma bumbiņas.
  5. Liec katliņā karsēties eļļu. Kad eļļa uzkarsusi cep/fritē falafelus līdz tie paliek tumši brūni.
  6. Noslēgumā liec krāsnī 180°C uz 10 minūtēm.

Mūsu ieteikums! Vēl gardākam iznākumam iesakām falafelus pasniegt ar ķiploku vai citu iecienītu mērci.