Kas gardi ēd, tas labi pazīst laimi!
Sastāvdaļas:
Gatavo soli pa solim.
- Sablenderē pelēkos zirņus un iegūto masu liec bļodā.
- Smalki sagriez sīpolus un liec uz pannas cepties, līdz tie zeltaini brūni. Ļauj sīpoliem atdzist un tad pievieno zirņiem.
- Pievieno visas pārējās sastāvdaļas, izņemot eļļu, un kārtīgi samīci ar rokām.
- Liec mīklu ledusskapī uz 30 minūtēm. Tad izveido mazas, valrieksta lieluma bumbiņas.
- Liec katliņā karsēties eļļu. Kad eļļa uzkarsusi cep/fritē falafelus līdz tie paliek tumši brūni.
- Noslēgumā liec krāsnī 180°C uz 10 minūtēm.
Mūsu ieteikums! Vēl gardākam iznākumam iesakām falafelus pasniegt ar ķiploku vai citu iecienītu mērci.