Sastāvdaļas:
Gatavo soli pa solim.
1. Sasmalcini sīpolu, apcep katliņā sakarsētā eļļā.
2. Liec klāt nospiestus kāpostus un arī tos apmaisot apcep.
3. Kāpostiem un sīpoliem pievieno rozmarīnu, sāli, cukuru un piparus, pārlej 300 ml ūdens vai buljona, lēni sautē apmēram 40 minūtes.
4. Kamēr viss sautējas, sēnes sagriez šķēlēs un apcep zeltainus sviestā. Pēc tam pievieno kartupeļus kubiņos.
5. Pārkaisi ar sāli un liec pie kāpostiem katliņā, sautē vēl 20 minūtes, tad iemaisi žāvētās dzērvenes un sautējums ir gatavs pasniegšanai.
Mūsu ieteikums! Gardākam iznākumam iesakām sautējumu pasniegt ar biezu krējumu, zaļumiem un rupjmaizes maizes šķēli ar sviestu.