Sildošā un spēcinošā kāpostu zupa ir viens no iecienītākajiem ēdieniem, kurš ticis celts galdā jau sen. Izmantojot vienkāršus, visiem pieejamus produktus, var pagatavot lielu katlu sātīgas un aromātiskas zupas vairākām dienām. Turklāt, visiem zināms, ka, vairākas reizes sildot kāpostu zupu, tā kļūst arvien garšīgāka.
Sastāvdaļas:
Apcep gabaliņos sagrieztu cūkgaļu. Liek katliņā , uzlej ūdeni un uzvāra, noputo. Pievieno Garīšu Garšīgos skābētos kāpostus no viena 900 g spainīša , saujiņu grūbu vai putraimu, visu vāra. Ja negribas grūbas vai putraimus , sātīgumu dos nedaudz miltu tume. Pannā, iepriekš sakarsētā taukvielā apcep sakapātu sīpolu, pēc tam pievieno rīvētus burkānus . Apceptos dārzeņus pievieno zupai. Zupai pieliek sāli pēc garšas. Visu vāra , kamēr kāposti mīksti.
Pasniedz kopā ar zaļumiem un skābu krējumu. Lai maltīte būtu sātīgāka klāt var pielikt vārītus kartupeļus. Vislabāk garšo karsta kāpostu zupa ar aukstiem , iepriekš vārītiem kartupeļiem.
Labu apetīti!