Kotletes, kas garšo pēc vēl!
Sastāvdaļas:
Sastāvdaļas ķiploku mērcei:
- 5 tējkarotes skābā krējuma 12%;
- 2 tējkarotes tomātu mērces;
- saspiesti ķiploki.
Gatavo soli pa solim.
- Sablendē zirņus, liec klāt olas, sīki sakapātus ķiplokus, sagrieztus sīpolus, sāli, cukuru. Visu rūpīgi sajauc.
- Pamazām sāc likt klāt miltus, bet tikai tik daudz, lai būtu iespējams izveidot kotletes formu un apviļāt to vēlreiz miltos.
- Cep eļļā no abām pusēm līdz kļūst zeltaini brūnas.
- Mērci pagatavo, sajaucot visas sastāvdaļas kopā.
- Pasniedz ar ķiploku mērci un zaļumiem.
Mūsu ieteikums! Vēl gardākam iznākumam iesakām pamēģināt pelēko zirņu kotletes arī ar citām iecienītām mērcēm.