Garīšu gardais vinegrets

Skābētu kāpostu un kartupeļu sacepums Garīšu gaumē
20. februāris, 2022
Garīšu kāpostu salāti marinādē katrai gaumei
21. februāris, 2022

Šī recepte ir lielisks veids kā uzņemt vitamīnus no veselībai tik svarīgajiem dārzeņiem.

Sastāvdaļas:

Gatavo soli pa solim.

    1. Vārītas bietes sagriez kubiņos. Liec bietes, kartupeļus un burkānus kubiņos salātu bļodā un uzlej ēdamkaroti olīveļļas.
    2. Mazākos kubiņos sagriez ābolu, gurķus, sīpolu, pievieno zirnīšus un liec salātu bļodā.
    3. Atsevišķā traukā sajauc apmēram 5 ēdamkarotes eļļas, 1 ēdamkaroti etiķa, sāli un piparus. Samaisi un liec klāt salātiem.
    4. Salātiem pievieno kāpostus marinādē un uz stundu ieliec ledusskapī, lai tie ievelkas.

Mūsu ieteikums: Gardākam iznākumam pasniedz vinegretu ar svaigas rupjmaizes šķēli.