Gardo burkānu biezzupa

Aukstā biešu zupa ar avokado un ķiploku
Aukstā biešu zupa ar avokado un ķiploku
22. februāris, 2022
Veselīgie burkānu plācenīši ar mannu
Veselīgie burkānu plācenīši ar mannu
23. februāris, 2022
Gardo burkānu biezzupa

Vienkārši, ātri un gardi.

Sastāvdaļas:

  • 400 g Garīšu tvaicēto burkānu kubios;
  • 1 sīpols, 1 kartupelis;
  • 350 ml buljona;
  • 4 ķiploka daiviņas;
  • 1/2 sarkanās paprikas;
  • gabaliņš ingvera (1-2 cm);
  • olīveļļa, sāls, pipari pēc garšas;
  • baltmaizes vai rupjmaizes grauzdiņi.

Gatavo soli pa solim.

    1. Sagriez sīpolu, notīri un sarīvē ingveru, papriku sagriez salmiņos. To visu apcep uz pannas.
    2. Notīri kartupeli un sagriez kubiņos. Liec katlā kopā ar pannas saturu, pievieno sāli, pārlej ar karstu ūdeni un sautē 7-8 minūtes.
    3. Kad kartupeļi mīksti, pievieno kubiņos sagrieztus tvaicētus burkānus. Pielej buljonu, uzvāri un turpini vārīt uz lēnas uguns 3-5 minūtes.
    4. Īsi pirms vārīšanas beigām pievieno kapātus ķiplokus, sāli un piparus.
    5. Sablenderē un pasniedz zupu pārbērtu ar grauzdiņiem.

Mūsu ieteikums! Gardākam iznākumam pasniedz zupu ar skābo krējumu un svaigi kapātiem zaļumiem.

Call Now Button