Vienkārši, ātri un gardi.
Sastāvdaļas:
- 400 g Garīšu tvaicēto burkānu kubios;
- 1 sīpols, 1 kartupelis;
- 350 ml buljona;
- 4 ķiploka daiviņas;
- 1/2 sarkanās paprikas;
- gabaliņš ingvera (1-2 cm);
- olīveļļa, sāls, pipari pēc garšas;
- baltmaizes vai rupjmaizes grauzdiņi.
Gatavo soli pa solim.
-
- Sagriez sīpolu, notīri un sarīvē ingveru, papriku sagriez salmiņos. To visu apcep uz pannas.
- Notīri kartupeli un sagriez kubiņos. Liec katlā kopā ar pannas saturu, pievieno sāli, pārlej ar karstu ūdeni un sautē 7-8 minūtes.
- Kad kartupeļi mīksti, pievieno kubiņos sagrieztus tvaicētus burkānus. Pielej buljonu, uzvāri un turpini vārīt uz lēnas uguns 3-5 minūtes.
- Īsi pirms vārīšanas beigām pievieno kapātus ķiplokus, sāli un piparus.
- Sablenderē un pasniedz zupu pārbērtu ar grauzdiņiem.
Mūsu ieteikums! Gardākam iznākumam pasniedz zupu ar skābo krējumu un svaigi kapātiem zaļumiem.