Aukstā biešu zupa ar avokado un ķiploku

Vasaras salāti ar marinētām bietēm un zemenēm
22. februāris, 2022
Gardo burkānu biezzupa
23. februāris, 2022

Klasiskā vasaras garša Garīšu gaumē!

Sastāvdaļas:

  • 600 g Garīšu marinēto biešu;
  • 2 l paniņu;
  • 1 gurķis, 1 tomāts, 1 avokado;
  • pāris vārītu paipalu/vistas olu;
  • 1-2 ķiploka daiviņas;
  • pustējkarote maltu kumina sēklu;
  • svaigi garšaugi;
  • sāls, cukurs, balzametiķis.

Gatavo soli pa solim.

    1. Sagriez bietes salmiņos vai kubiņos un ber zupas traukā.
    2. Pievieno balzametiķi, pieber sāli, cukuru un maltu kuminu, visu apmaisi. Atstāj iemarinēties, kamēr griez pārējos dārzeņus un olas.
    3. Gurķi, tomātu un avokado sagriez mazos kubiņos un pievieno bietēm.
    4. Pielej paniņas un apmaisi zupu.
    5. Pierīvē vai piespied zupai ķiploku.
    6. Sakapā garšaugus un baudi!

Mūsu ieteikums! Gardākam iznākumam pirms zupas pasniegšanas to nogaršo un pēc vajadzības pievieno sāli, piparus vai papildu ķiploku.